Siedlisko ZdrowieJE & Rzeźnicy Warszawscy - to miejsce, w którym zakupy codziennych dóbr są tak blisko natury jak tylko to możliwe. Starannie sprawdzamy receptury wszystkich produktów i wybieramy tylko te przyrządzane zgodnie z tradycją, w naturalny, zdrowy sposób. Żywność nadmiernie przetworzona, ze sztucznymi dodatkami, utrudnia naszemu organizmowi rozpoznanie i przyswojenie tych składników, których naprawdę potrzebujemy. Sztuczne konserwanty, wzmacniacze smaku, niepotrzebne zagęszczacze - zostawiamy konkurencji ;). Wybieramy małych, regionalnych producentów
o sprawdzonej renomie i jakości.
Cieszy nas ponowny rozkwit polskiego serowarstwa. Znajdziecie u nas certyfikowane sery prosto
z Zakopanego. Świeże oscypki, bryndza i bundz dowożone co tydzień. Obok nich polskie sery dojrzewające z Radzynia. Do nabycia również zdobywające coraz większą popularność sery z Korycina. Wszystko co nasze krowy, owce i kozy mają najlepszego. Smak nabiału wprost zależy od warunków
w jakich hodowane są zwierzęta. Nasz nabiał, zarówno ten z certyfikatami bio jak i bez, pochodzi
z czystych rejonów Polski. Zwierzęta wypasane są na łąkach. Szukamy dla Was wyrobów wytwarzanych ręcznie w rodzinnych wytwórniach, bez stabilizatorów, skrobii modyfikowanej czy konserwantów. Polecamy szeroki asortyment kozich serów, pochodzących z rodzinnej manufaktury. Wśród nich między innymi: sery twarde typu Gouda czy Parmezan, sery pół twarde, sery wędzone, pasty z oliwą- mmmm place lizać! Zapraszamy również do posmakowania maseł, jogurtów, serów od Ziembińskiego. To człowiek, którego krowy wsłuchują się w… muzykę poważną, a ich mleko nadaje niezwykły smak produktom z niego wytwarzanym.
Chcemy też zachęcić Was, do oblizywania paluszków po naszych wędlinach, kaszankach, kiszkach ziemniaczanych, czy unikalnych i nie do dostania w Warszawie kiełbasach! Pochodzą z zielonych Kurpi,
a nad ich wytwarzaniem czuwa Kurp - jakżeby inaczej, który dyplom mistrza masarstwa bronił w 1967 roku! Wszystkie wyroby wędliniarskie wytwarzane są bez użycia„ dziwnych substancji”, a jedynym konserwantem jest solanka. Do szyneczki chleb konieczny! Warszawskie tradycje piekarstwa rodziny Piwońskich sięgają czasów przedwojennych. Te czasy pamięta też piec, w którym wypiekane są chleby wolne od: polepszaczy, spulchniaczy, konserwantów oraz innych substancji chemicznych. Nieprzerwanie od 1955 roku wypiekane są ręcznie formowane bochenki. Można u nas zakupić pieczywo pszenne
i żytnie. Białe i razowe. Jeśli lubisz dodatki takie jak czarnuszka, mak czy żurawina znajdziesz również coś dla siebie. Dzięki temu każdy z wyrobów zawiera wysoką ilość błonnika i witaminy C!